Mijn favorieten

Wij taxeren vaak en vakkundig!


Huis gekocht en een taxatie nodig voor de financiering ?

Wij taxeren vaak en vakkundig en niet alleen voor de financiering van een woning.

Ga je scheiden of is er een nalatenschap, dan is ook een realistische waardebepaling noodzakelijk.

Waar je de taxatie ook voor nodig hebt, het is van belang dat het taxatierapport door de betrokken instanties of partijen geaccepteerd wordt.

Wij staan geregistreerd bij Stichting VastgoedCert.

Gecertificeerde makelaars in onroerende zaken worden bij VastgoedCert op basis van hun vakbekwaamheid geregistreerd. Een VastgoedCert-registratie betekent voor een makelaar een belangrijke pré. Het VastgoedCert-keurmerk is voor zijn of haar opdrachtgevers de aanduiding dat ze op deskundigheid en vakbekwaamheid kunnen vertrouwen.

Wij zijn tevens aangesloten bij de onafhankelijke taxatie validatie instituten NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut), en de Taxateurs Unie.

Deze instituten controleren onafhankelijk onze taxaties en leveren hierdoor een gevalideerd rapport waar geldverstrekker en consument op kunnen bouwen.

Taxatierapport of waardeverklaring nodig?

Taxatierapport

Een veel voorkomend taxatierapport is ten behoeve van de financiering van de woning en/of een hypotheekwijziging.

Een taxatierapport is een volledig en uitgebreid rapport waarin de waarde van de woning wordt vastgelegd en de eigenschappen van de woning worden omschreven. Een taxatierapport is o.a. nodig als je een nieuwe hypotheek afsluit.

Waardeverklaring

Ook kan het zijn dat je alleen een waardeverklaring nodig hebt.

Als je een huis wilt kopen, terwijl jouw huidige woning bij ons in de verkoop staat, is het mogelijk dat de bank of hypotheekadviseur een waardeverklaring van jouw woning nodig heeft. Hiermee wordt geen volledig uitgewerkt taxatierapport bedoeld, maar een verklaring, waarin wij als NVM-makelaar aangeven wat de marktwaarde en de executiewaarde van jouw huidige woning is. Jouw bank of hypotheekadviseur zal deze waardeverklaring woning gebruiken om de overwaarde of restschuld te berekenen.

Wil je meer informatie over welke taxatie je nodig hebt of wat de kosten zijn?

Bel ons: 030 - 252 93 70, stuur ons een e-mail: info@thijssenmakelaars.nl of vul online ons contactformulier in.